20 Şubat 2017 Pazartesi

IDE nedir? 


IDE (Integrated Development Environment) 

 

    Yazılımcılar için derleme ve diğer işlemleri gerçekleştiren programlar geliştirilmiştir. Bu tür programlara genel olarak tümleşik geliştirme ortamı (Integrated Development Environment, IDE) adı verilmektedir. Günümüzdeki IDE'ler kod tamamlama, yazım kontrolü, kod biçimlendirme gibi daha birçok özelliğe sahiptir.

 C++ için kullanılabilecek IDE'ler nelerdir?


1)Code::Blocks

   Code::Blocks, özgür açık kaynak kodlu bir C++ tümleşik geliştirme ortamıdır. wxWidgets tabanlı tamamen özelleştirilebilir arabirimiyle, GNU/Linux, Microsoft Windows, MacOS platformlarında sorunsuzca kullanılabilmektedir. Gelişmiş plugin desteğiyle kod yazımı esnasında ihtiyaç duyabileceğiniz birçok yardımcı fonksiyon sunar ve kod üzerinde tam bir hakimiyet kurmanıza olanak tanır.

2)NetBeans

   NetBeans, Oracle tarafından geliştirilen bir Java geliştirme ortamıdır. Netbeans IDE, Java , C/C++, PHP ve HTML5 diliyle profesyonel masaüstü, kurumsal, Web ve Mobil uygulamaları geliştirmek için gerekli tüm araçları içerir. Netbeans IDE'nin kurulumu kolaydır, kullanıma hazır gelir ve Windows, Linux, Mac OS X ve Solaris de dahil olmak üzere birçok platformda çalışır. Ücretsiz olarak dağıtılmaktadır.


3)Eclipse

 

    Eclipse, açık kaynak kodlu ve özgür bir tümleşik geliştirme ortamıdır (IDE). Ana odak noktası Java ve Java ile ilişkili teknolojiler olsa da, esnek yapısı sayesinde C/C++ ve Python gibi farklı diller için de kullanılmaktadır. 

                              

4)DevC++


    Dev C++, C (programlama dili) ve C++ dilleri ile GCC'nin Windows sürümü olan MinGw derleyici setini destekleyen, GNU GPL lisanslı ile dağıtılan özgür bir tümleşik geliştirme ortamıdır.

                               

5)Visual Studio

    Microsoft Visual Studio, Microsoft tarafından geliştirilen bir tümleşik geliştirme ortamıdır (IDE). Visual Studio, değişik programlama dillerini destekler, bu da kod editörü ve hata ayıklayıcısının neredeyse tüm programlama dillerini desteklemesini sağlamaktadır. Dahili diller C/C++, VB.NET, C# ve F# içermektedir.

                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder